Kolmekordsest olümpiavõitjast NBA legend otsustas ketsid varna riputada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Carmelo Anthony viimaseks mängupaigaks jäi Los Angeles Lakers.
Carmelo Anthony viimaseks mängupaigaks jäi Los Angeles Lakers. Foto: Tommy Gilligan

Legendaarne USA korvpallur Carmelo Anthony on otsustanud karjäärile joone alla tõmmata.

38-aastane ääremängija andis otsusest teada ühismeedias. «Mäletan aegu, mil mul polnud midagi peale palli ja unistuste. Korvpall oli aga mu väljund ja mul oli siht silme ees. Minu kommuuniks olid linnad, mida uhkusega esindasin, ja fännid, kes mind toetasid,» sõnas ta.

«Olen nendele inimestele ja paikadele alati tänulik, sest nemad tegid minust Carmelo Anthony. Nüüd on aga aeg küps jätmaks hüvasti väljakutega, kus endale nime tegin ja spordialaga, mis andis mulle eesmärgi ja uhkuse,» lisas ameeriklane.

Anthony mängis NBAs 19 hooaega, esindades aastate jooksul Denver Nuggetsit, New York Knicksi, Oklahoma City Thunderit, Houston Rocketsit, Portland Trail Blazersit ja Los Angeles Lakersist.

Kokku viskas ta NBAs 29 289 punkti, mis on Unelmate liiga 11. näitaja, esikümnesse murdmisest jäi Anthonyl vajaka 307 silma.

Oma individuaalsel parimal hooajal (2006/07) viskas Anthony keskmiselt 28,9 punkti mängus. Tol hooajal see talle skooriküti tiitlit ei toonud – Kobe Bryant suutis enamat (31,6) –, küll sai Anthony selle trofee 2012/13 hooajal, visates keskmiselt 28,7 punkti.

Meistritiitel jäi Anthonyl NBAs siiski võitmata – parimal juhul jõudis ta Nuggetsiga läänekonverentsi finaali – kuid oma ainsal ülikooliaastal õnnestus tal Syracusega NCAA ehk USA üliõpilastšempioniks tulla.

Lisaks võib kümnekordse All Star'i auhinnakapist leida veel kolm olümpiakulda (2008, 2012, 2016) ja ühe pronksi (2004). MMidel jäi tema laeks samuti kolmas koht (2006).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles