JÄÄHOKI MM Saksamaa kindlustas koha veerandfinaalis, lätlastel on selg vastu seina

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Saksamaa hokimehed.
Saksamaa hokimehed. Foto: KIMMO BRANDT

Tamperes ja Riias toimuval jäähoki MMil on praeguseks selged seitse veerandfinalisti kaheksast.

A-alagrupis kindlustas USA, Rootsi ja Soome kõrval täna neljandana edasipääsu Saksamaa, kes oli oma viimases grupimatšis 5:0 üle Prantsusmaast. Sakslaste väravate eest hoolitsesid Alezander Ehl, Frederik Tiffels, John-Jason Peterka, Daniel Fischbuch ja Maximilian Kastner.

Normaalaja võiduga tõusid sakslased 12 punkti peale, mis tähendab, et kuigi Taanil on veel kohtumine varuks, pole neil kuidagi võimalik naaberriigist mööda tõusta.

A-alagrupp
A-alagrupp Foto: Wikipedia

B-alagrupis, kust varem edasipääsu kindlustanud Šveits, Tšehhi ja Kanada, astus suure sammu veerandfinaali suunas Slovakkia, kes oli 4:1 üle eile kanadalasi šokeerinut Norrast. Slovakkide poolelt olid täpselt Marek Hrivik, Peter Cehlarik, Robert Lantosi ja Richard Panik, norralaste auvärava eest hoolitses Markus Vikingstad.

Nõnda tõusis Slovakkia lätlastega samale pulgale ehk 11 punkti peale, ent omavahelise kohtumise võit annab hetkel eelise slovakkide. Küll on meie lõunanaabritel võimalik veel jõudude vahekorda muuta: selleks tuleks neil õhtul alagrupi võitja Šveitsi vastu vähemalt punkt näpsata (loe: vähemalt normaalaja viik).

B-alagrupp
B-alagrupp Foto: Wikipedia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles