Putinit toetanud olümpiavõitjatele näidati MMil ust

Christopher Krutto
Copy
Maksim Hramtsov
Maksim Hramtsov Foto: Themba Hadebe/AP/Scanpix

Järgmisel nädalal peetakse Aserbaidžaani pealinnas Bakus taekwondo MM, kuhu pääsevad ka agressorriikide sportlased. Tõsi, mitte need, kes avalikult Venemaa presidenti Vladimir Putinit toetavad.

Maailma taekwondo liit võttis mõni aeg tagasi otsuse, et agressorriikide sportlased lastakse neutraalsete atleetidena tagasi võistlustele ning nõnda on neil võimalus osaleda ka MMil, kuid päris igaüht võistlustele ei lasta.

Nimelt kirjutab portaal insidethegames, et rahvusvaheline taekwondo liit lükkas tagasi kahe venelasest olümpiavõitja – Maksim Hramtsovi ja Vladislav Larini taotlused võistlusel osalemiseks.

Põhjus, miks nende avaldused tagasi lükati, on lihtne – Hramtsov ja Larin on pärast Ukraina sõja algust avaldanud toetust Putinile ja Venemaa julmale sissetungile.

Küll võtavad hetkeseisuga MMist osa 23 agressorriikide sportlast – 14 Venemaalt ja üheksa Valgevenest. Samas ei saa seal näha ühtegi Ukraina sportlast, et sest Ukraina taekwondo liit teatas pärast Vene ja Valgevene sportlaste osalemist, et boikoteerib võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles