17-aastasel Eesti kiireimal naisel on kõrge siht: saada palgaliseks profisõitjaks

Karl Mihkel Eller
Copy
Carmen Kraav kihutab sel aastal Saksamaal ja Austrias BMW M2 võistlussarjas. Tulevikus tahab ta pääseda sõitma tippsarjadesse, nagu DTM, GT3-autode sari või Le Mans
Carmen Kraav kihutab sel aastal Saksamaal ja Austrias BMW M2 võistlussarjas. Tulevikus tahab ta pääseda sõitma tippsarjadesse, nagu DTM, GT3-autode sari või Le Mans Foto: Gruppe C Photography

Eesti üks kiiremaid naisautosportlasi Carmen Kraav osaleb sel hooajal kuuest etapist koosnevas BMW kereautode võistlussarjas, mille võistlused toimuvad Saksamaal ja Austrias. 17-aastane Kraav, kes viimased kaks aastat sõitis Balti meistrivõistlustel BMW 325 klassis, astub nüüd julge sammu välismaale ning ihkab tulevikus saada profisõitjaks.

BMW M2 CS Racingu sarjas sõidetakse autodega, millel on kuuesilindriline mootor, mis arendab 365 hobujõudu. Kuigi eestlanna jaoks on see täiesti uus sõiduriist, siis hooajaeelsed testid lisasid enesekindlust.

«Minu ootus on sõita võimalikult kõrgetele kohtadele. Aga peamine eesmärk on saada selgeks ringrajad, sest kõik kuus Kesk-Euroopa rada on minu jaoks uued,» selgitas Kraav, kelle mentor on teist aastat järjest Eesti autosportlane Tristan Viidas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles