AMETLIK ⟩ Legendaarne autotootja taasliitub F1ga

Christopher Krutto
Copy
Honda naaseb 2026. aastal F1-te, kuid mootoreid tarnitakse Red Bulli ja AlphaTauri asemel Aston Martinile.
Honda naaseb 2026. aastal F1-te, kuid mootoreid tarnitakse Red Bulli ja AlphaTauri asemel Aston Martinile. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Jaapani autotootja Honda andis teada, et naaseb 2026. aastast F1-sarja mootoritarnijana.

Honda lahkus F1-sarjast ametlikult 2021. aasta lõpus, kuid tegelikkuses tehakse endiselt koostööd Red Bulliga, kellele antakse tehnilist tuge 2025. aasta lõpuni.

Pärast seda, kui 2026. aasta uued mootoriregulatsioonid said paika, oli Honda üks neist autotootjatest, kes kohe huvi üles näitas. Nüüd teatatigi, et 2026. aastast hakatakse mootoreid tarnima Aston Martinile.

Honda tegevjuht Toshihiro Mibe rõhutas pressiteates, et just uued mootoriregulatsioonid on need, mis meelitasid Jaapani autotootja tagasi. Ta kiitis sarja püüdu saada üha jätkusuutlikumaks ning avaldas usku, et uued regulatsioonid võiksid sobida Hondale väga hästi.

«Meid ühendab ühine kirg, sihikindlus ja järeleandmatu ambitsioon olla rajal edukas. Honda on ülemaailmne titaan ja nende edu mootorispordis on pikaaegne ja muljetavaldav,» sõnas Aston Martini omanik Lawrence Stroll.

Honda suurim edu F1-s ongi tulnud just mootoritarnijana. Kuigi neil on olnud kahel puhul ka oma tehasetiim, siis nendega suurt edu ei saavutatud. Honda mootoritega on F1-s võidetud 89 sõitu, saavutatud 223 poodiumikohta, võidetud kuus konstruktorite MM-tiitlit ja kuus sõitjate MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles