JÄÄHOKI MM ⟩ Kas Soome tõuseb tuhast ja kihutab taas võiduka lõpuni?

Karl Mihkel Eller
Copy
Soome koondis on hetkel põlvili nagu pildil nende mängija Atte Ohta­maa, kuid viimase kolme MM-finaali kordusetenduses Kanadat võites on kõik teed kulla suunas valla.
Soome koondis on hetkel põlvili nagu pildil nende mängija Atte Ohta­maa, kuid viimase kolme MM-finaali kordusetenduses Kanadat võites on kõik teed kulla suunas valla. Foto: EMMI KORHONEN/AFP/Scanpix

Homme tehakse Tamperes ja Riias toimuval jäähoki MMil algust play-off-mängudega. Kuigi kõik favoriidid pääsesid alagrupist edasi, siis näiteks Soome kesised esitused tähendavad, et juba veerandfinaalis saame näha kolme viimase MMi kullamängu kordusetendust – meie põhjanaabrid lähevad vastamisi Kanadaga.

Kui kolmes veerandfinaalis on soosikud selged, siis just Kanada ja Soome homme õhtul toimuv mäng tõotab tulla käimasoleva MMi üks põnevamaid. Soome suutis seitsmest alagrupimängust võita viis, ning kuigi võitude ja kaotuste suhe on neil Rootsiga sama, on Rootsil kaks punkti rohkem. Nii lõpetasid nad alagrupi USA järel teisena.

Eesti jäähokikoondise väravavahi ja ETVs jäähokiülekandeid kommenteeriv Villem-Henrik Koitmaa loodab, et tiitlikaitsja Soome suudab otsustavates mängudes näidata valitseva maailmameistri taset. Samas ei oska ta ennustada, kumb poolfinaali pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles