Viimasel MK-etapil säranud 26-aastane laskesuusataja lõpetas pisarsilmil karjääri

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aleksander Fjeld Andersen.
Aleksander Fjeld Andersen. Foto: IMAGO/CEPix/Scanpix

Norra laskesuusataja Aleksander Fjeld Andersen jäeti koondisest välja, mille peale otsustas kõigest 26-aastane sportlane karjääri lõpetada.

Andersen võistles möödunud hooajal peamiselt IBU karikasarjas, kus teenis hooaja kokkuvõttes neljanda koha. Talihooaja viimasel MK-etapil Oslos sai ta võimaluse end ka kõige tugevamate laskesuusatajatega võrrelda. Ühisstardiga võistlusel teenis ta lausa kuuenda koha.

Ent kui aeg oli hooaega kokku võtta, otsustasid Norra lakseuusaisad, et Andersenil pole asja isegi B-koondisesse. «Rääkisin sellest esmalt oma sugulastele. See oli kummaline tunne ning valasin ka mõned pisarad. Ühtäkki lõi reaalsus mulle pähe, kuid samas oli hea see otsus langetada. Kevad oli mulle keeruline ning täis emotsioone,» rääkis Andersen Norra TV2le.

«Olen juba aastaid olnud B-koondises. Istusime maha, et hooaega kokku võtta. Kolm päeva hiljem teatati mulle justkui välk selgest taevast, et mind visatakse välja. Ma ei teinud mitte midagi valesti. Sellest on võimatu aru saada,» tõdes Andersen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles