Kas uus sõitja on selge? Hyundai korraldas kiirele soomlasele salajase testi

Christopher Krutto
Copy
Teemu Suninen
Teemu Suninen Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Hyundai rallitiim otsib asendajat varalahkunud Craig Breenile ja üha enam paistab, et selleks meheks saab viimased poolteist aastat nende Rally2-programmi kuulunud Teemu Suninen.

Soome ralliäss lõi Hyundaiga käed pärast seda, kui lahkus M-Spordist ning sai 2021. aasta Monza rallil perekondlikel põhjustel eemale jäänud Ott Tänaku asemel ka WRC-autoga võistelda. Toona piirdus ta lõpuks kuuenda kohaga.

Veel möödunud aasta lõpus testis Suninen Hyundai i20 N Rally1-autot ja oli väidetavalt ka üks valik Dani Sordoga kolmandat autot jagama, kuid lõpuks sai selle koha aprillis traagiliselt hukkunud Breen.

Nüüd kirjutab Rallit.fi, et Hyundai on alates möödunud nädala lõpust end Kesk-Soomes asuval testialal testinud. Nendega jätkati ka neljapäeval, kuid siis lasti rooli Suninen.

Kui hommikupoole oli ilm vihmane, siis hiljem tuli ka päikest välja. Hyundai üritas küll Sunineni testi saladuses hoida, kuid Soome portaalil õnnestus tänu vihjetele sellest teada saada ning Suninen saadi ka pildile.

Järgmisel kahel rallil Sardiinias ja Keenias sõidab Hyundai kolmanda autoga Sordo, kuid Eestis ja Soomes teda ilmselt võistlemas ei näe. See tähendab, et Hyundail oleks vaja sõitjat kiireteks kruusarallideks, mis on just Sunineni pärusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles