Kriisa kaalus Euroopasse tulekut: Saksamaale ja Hispaaniasse saanuks minna

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Ethan Miller

Märtsi lõpus Arizona ülikoolist lahkunud Eesti korvpallikoondise tagamängija Kerr Kriisa mängib järgmisel USA üliõpilasliiga NCAA hooajal West Virginia ridades.

«Arizonast lahkumine oli mul peas juba natuke varem, teadsin, et ilmselt jääb seal viimaseks hooajaks. Plaan oli pigem Euroopasse tulla, aga siis asjade kokkusattumisel ja erinevatel põhjustel oli mõistlikum ja mõttekam minna teise ülikooli,» ütles Kriisa ERRile.

«Eks ikka tulid päris huvitavad pakkumised. Avaldama ei hakka, aga Euroopast rääkides oleks saanud Saksamaale minna, Hispaania variant oleks olnud,» lisas ta.

Kriisal oli erinevaid variante laual ka USAs. Pärast Arizonast lahkumist käis 22-aastane mängujuht maad kuulamas veel Nebraska Huskersi ja Xavier Musketeersi juures.

Tänavu võitis Big 12 konverentsi kuuluv West Virginia Mountaineers NCAA kõrgeimas divisjonis põhiturniiril 19 kohtumist ja kaotas 15. Nõnda jõuti samuti märtsihullusele, kuid seal kaotati kohe avaringis 65:67 Marylandile.

West Virginia ülikooli tõeline kuldaeg jääb 1950ndate lõppu, kui nende ridades pallis ka hilisem NBA-täht (ja logo) Jerry West. Endale Los Angeles Lakersis nime teinud tagamängija tüüris Mountaneersi 1959. aastal ka NCAA finaali, kus tuli Californialt vastu võtta valus 70:71 kaotus.

Sel sajandil on West Virginia ridades pallinud kolm All-Americansi: Kevin Pittsnogle (2006), Kevin Jones (2012) ja Jevon Carter (2018), kes teenib praegu igapäevast leiba NBA klubis Milwaukee Bucks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles