Prantsusmaa lahtistel vahistatud tennisist pääses puhta nahaga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jana Sizikova.
Jana Sizikova. Foto: Alexander Bondarev/AP/SCANPIX

Kaks aastat tagasi Prantsusmaa lahtistel kokkuleppemängudes kahtlustatuna vahistatud Venemaa tennisist Jana Sizikova võib sirge seljaga edasi käia .

28-aastane venelanna vahistati 2021. aasta Prantsusmaa lahtistel. Uurijad kahtlustasid, et Sizikova osales aasta varem toimunud turniiril kokkuleppemängus.

Tol aastal oli Sizikova paaris ameeriklanna Madison Brengle'iga. Nad olid mängu eel rumeenlannade Andreea Mitu - Patricia Maria vastu autsaiderid ja kaotasidki 6:7, 4:6. Silma jäi aga teise seti viies geim.

Alustuseks tegi Sizikova servil topeltvea ja veidi hiljem eksis väga lihtsal punktil. Kahtlaseks teeb toimunu tõik, et üle maailma panustati selle geimi peale kümneid tuhaneid eurosid, mis läksid suuresti ka tänu venelannale täppi.

«Pärast kaks ja pool aastat kestnud uurimist on Pariisi prokuratuur juhtumi sulgenud. Kriminaalmenetlust ei algatatud, sest Sizikova süüdistamise asjaolusid ei olnud võimalik tuvastada,» lausus tennisisti advokaat Frederic Belot Reutersile.

Paarismängijate maailma edetabelis 50. kohal paiknev Sizikova lubati päev pärast vahistamist vabadusse ning ta sai jätkata WTA tuuril mängimist. Venelanna asub paarismängus võistlustulle ka pühapäeval algavatel Prantsusmaa lahtistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles