Euroliiga kõrgeima tasuga mängijale esitati ultimaatum: 50-protsendiline palgakärbe või sulg sappa

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Barcelona's Nikola Mirotic reacts during their Final Four Euroleague bronze medal basketball match between Barcelona and Olympiacos, in Belgrade, Serbia, Saturday, May 21, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Barcelona's Nikola Mirotic reacts during their Final Four Euroleague bronze medal basketball match between Barcelona and Olympiacos, in Belgrade, Serbia, Saturday, May 21, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic) Foto: Darko Vojinovic

Barcelona korvpalliklubil tuleb eelarvet kärpida, mistõttu esitati klubi suurimale staarile Nikola Miroticile ultimaatum.

Korvpalli Euroliiga Final Fouril esimesena medalit jäänud Barcelona eelarve väheneb järgmisel hooajal tõenäoliselt 20 – 25 prosendi võrra, mis tähendab 44 miljoni euro suuruse eelarve juures 8 – 11 miljoni eurost kärbet.

See tähendab, et klubil tuleb kärpida meeste palka. Basketnews kirjutab, et Barcelona juhid läksid esimesena 32-aastase Mirotici jutule ning andsid talle teada, et mehel tuleb leppida 50-protsendilise palgakärpega või ta võib endale hooaja järel uue klubi otsida.

Mirotic liitus Barcelonaga 2019. aastal eesmärgiga võita Euroliiga, ent eurotiitlini pole Barcelona nende aastatega jõudnud.

Hispaania korvpallikoondist esindaval Miroticil on Barcelonaga lepingut järel veel kaks aastat. Mehe aastane brutopalk on hinnanguliselt 11 miljonit ning netopalk 5 miljonit eurot, mis teeb temast Euroliiga kõige paremini tasustatud mängija. Barcelona pole praeguses rahalises olukorras võimeline sellist töötasu maksma.

Pärast Kaunases toimunud Euroliiga pronksimängu ütles Mirotic, et soovib oma lepingu lõpuni mängida. «Mul on Barcelonaga leping ja tahaksin seda austada. Kuid nii korvpallis kui ka teistes spordialades on mängijaid, kes pole mõnikord suutnud lepingut lõpuni täita. Eks näis, mis tulevik toob. Kuid mul on veel kaks aastat lepingut järel ja tahaksin seda täita,» lausus Mirotic.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles