Jäähoki MM: Läti tegi ajalugu, Soome langes konkurentsist (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Läti hokikoondis alistas Rootsi ja jõudis MMil poolfinaali.
Läti hokikoondis alistas Rootsi ja jõudis MMil poolfinaali. Foto: Roman Koksarov/AP/Scanpix

Jäähoki maailmameistrivõistluste teises poolfinaalis lähevad vastamisi Läti ja Kanada koondised.

Suurüllatuse valmistanud Läti suutis kodupubliku toel teenida 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) võidu Rootsi üle. Läti eest avas esimesel kolmandikul skoori Dans Locmelis, kuid Timothy Liljegren suutis teisel perioodil viigistada. Miks Indrasis viis Läti viimasel perioodil uuesti juhtima ning Janis Jaks vormistas ülekaalu viimastel sekunditel seisuks 3:1.

See on esimene kord, kui Läti hokikoondis MMil nelja parema sekka jõudis. Varem oli Läti parim tulemus seitsmes koht, mis teeniti nii 1997., 2004., kui ka 2009. aastal.

Turniiri eel suursoosikuks peetud Soome kaotas kindlalt 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) Kanadale, kes läks kohtumist 3:0 Jack Quinni, Sammy Blaisi ja Michael Carcone väravatest juhtima.

Kolm minutit enne normaalaja lõppu suutis Teemu Hartikainen ühe tagasi lüüa, kuid viimane sõna jäi Tyler Toffolile, kes viskas mängu viimase värava.

Soome jaoks oli kodune MM-turniir kahtlemata pettumus. Eelneval kolmel MM-turniiril jõudis Soome alati finaali ning neist kahel võitis ka tiitli. Kuldmedal teeniti ka aasta tagasi peetud Pekingi olümpialt. Viimati jäi Soome MMi poolfinaalist eemale 2018. aastal.

Pärastlõunal mängitud veerandfinaalides alistas USA 3:0 Tšehhi ning Saksamaa oli 3:1 parem Šveitsist.

Mõlemad poolfinaalid peetakse laupäeval. Meeskonnad on üksteisele tuttavad, sest kohtusid ka alagrupiturniiril. A-alagrupis alistas USA 3:2 Saksamaa, B-alagrupis võitis Kanada 6:0 Lätit.

Kui seni sa Läti mängida MMil kodupubliku ees, siis alates poolfinaalidest peetakse kõik mängud Soomes Tamperes. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles