Läti hokikoondise peatreener: arvan, et see on alles algus (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Harijs Vitolinš.
Harijs Vitolinš. Foto: TOMS KALNINS/EPA/Scanpix

Läti hokikoondise peatreener Harijs Vitolinš sõnas pärast ajaloolist võitu Rootsi üle, et rasket tööd tehes tulevad tulemused, kuid süües kasvab ka isu.

Suurüllatuse valmistanud Läti suutis kodupubliku toel teenida 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) võidu Rootsi üle ning pääseda ajaloos esimest korda MMil poolfinaali. Varasemalt oli Läti parim tulemus seitsmes koht, mis teeniti nii 1997., 2004., kui ka 2009. aastal.

«Emotsioonid on muidugi kohal. Nagu ma ütlesin, kõik on alles algus. Saatsime korda väikse ime. Usun, et see hetk kirjutatakse kuldsete tähtedega Läti ajalukku, kuid meistrivõistlused ei lõppe siin. Meeskond on järgmiseks sammuks valmis,» rääkis Vitolinš.

Kui seni sai Läti mängida MMil kodupubliku ees, siis alates poolfinaalidest peetakse kõik mängud Soomes Tamperes. Finaali pääsemiseks tuleb Lätil alistada Kanada, kellele alagrupis kaotati 0:6.

«Täna (eile – toim) on raske magada. Peame asju pakkima ja hotellist lahkuma, sest ega keegi oma asju ette ei pakkinud, kuigi kõik teadsid, et peame niikuinii hotellist lahkuma. Kõik valmistusid mänguks. Keegi isegi ei küsinud, kas peaks asjad kaasa võtma. Sellest tuleb pikk, aga meeldiv öö. Homme (täna – toim) asume lendama ning siis juba vaatame mis ja kuidas,» jätkas Vitolinš.

Kuidas saada vastu aga tugevale Kanadale? «Peame mängima oma mängu. Meil tekivad momendid ning peame need ära kasutama. Mida kaugemale jõuame, seda vähem momente meil tekib, kuid kui kvaliteet säilib, suudame iga meeskonnaga võidelda. Süües kasvab isu. Näeme, et suudame võita Rootsit, Šveitsi, Tšehhit. Iga mäng on 60 minutit pikk ning algab seisuga 0:0. Kutid on väga pühendunud. Arvan, et see on alles algus,» lõpetas Vitolinš.

Kui Läti ja Kanada selgitavad ühe finalisti, siis teises poolfinaalis on vastamisi USA ja Saksamaa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles