Rootsi hokilegend ei hoidnud end fiasko järel tagasi: kuradi s*tapead (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Läti alistas MMi veerandfinaalis 3:1 Rootsi.
Läti alistas MMi veerandfinaalis 3:1 Rootsi. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

Rootsi jäähokikoondis kaotas MMi veerandfinaalis ootamatult 1:3 Lätile ning peab leppima kuuenda kohaga.

Rootsi pole jäähoki MMil veerandfinaalist kaugemale jõudnud alates 2018. aastast, kust pärineb ka nende viimane MM-tiitel.

Rootsi hokikoondise suhtes võttis kriitiliselt sõna 60-aastane Jonas Bergqvist, kellel on ette näidata olümpiakuld, kolm MM-kulda ning 286 rahvuskoondise mängu.

«Koondis mängib alagrupis seitse mängu, aga ükski mängija ei tähistanud väravaid. See peegeldab, milline kirg neil hoki vastu on. Veerandfinaalis olid nad vastamisi võistkonnaga, kes elab kire nimel. See tulemus oli ette määratud. Oleme praegu lihtsalt sitad. Mehed ei kasutanud võimalust, mis neil olemas oli,» säutsus Bergqvist.

Hiljem Expresseniga rääkides nentis Bergqvist, et tänased mängijad võtavad koondise esindamist kergekäeliselt. «Mängijad tulevad kokku ja mõtlevad, et on kuradima lihtne väiksemaid riike võita. Siis kohtud aga Lätiga, kellel on kirge ning kes mängib puupüsti hallis – sellega sa enam toime ei tule,» ütles Bergqvist.

«Kuradi sitapead. Teil oli võimalus ja te ei kasutanud seda. Ärge hakake nüüd ennast haletsema, vaid õppige vigadest,» lisas Bergqvist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles