Biatlonilegend Fourcade astub teatrilavale

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: Joel saget/AFP/Scanpix

Prantsusmaa laskesuusalegend Martin Fourcade lavastab monotüki, millega tuleb teatrilavadele.

Viiekordne olümpiavõitja Fourcade lõpetas karjääri 2020. aastal, mil maailma tabas koroonapandeemia. Sestap ei saanud ta fännidega korralikult hüvasti jätta. Selle vea kavatseb ta parandada teatrilavadel, kus etendab sooloetenduse, mis annab sisevaate tema sportlaskarjäärile.

Fourcade’i monotükk lavastub sügisel ning kokku on planeeritud 15 etendust üle Prantsusmaa.

«Idee tekkis pandeemia ajal. Mulle oli tunne, et minu karjääri lõpetamine on saladus, sest viimasele viiele võistlusele pealtvaatajaid ei lubatud. Mul oli väga raske niimoodi lahkuda,» lausus Fourcade.

Miks astub Fourcade aga just teatrilavale? «Oleme moodsast tehnoloogiast liiga sõltuvuses ning unustame inimlikkuse. Tahan, et see projekt oleks inimlik. Kohtun jälle publikuga silmast-silma. Ma ei hakka portreteerima klassikalist Prantsusmaa kirjandust, vaid räägin teile loo selliselt, kuidas keegi teine ei suudaks,» ütles Fourcade.

34-aastane Fourcade on läbi aegade üks edukamaid laskesuusatajaid. Ta võitis karjääri jooksul viis olümpiakulda, seitse suurt kristallgloobust, 11 individuaalset MM-kulda ja kaks maailmameistritiitlit teatesõitudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles