BLOGI ⟩ Tour of Estonia võitis Tartu GP-l hiilanud taanlane

Postimees Sport
Copy
Tour of Estonia võidumees Rasmus Bøgh Wallin.
Tour of Estonia võidumees Rasmus Bøgh Wallin. Foto: Adam Illingworth

Jalgratturite mitmepäevasõidu Tour of Estonia teise etapi, 164,8 km pikkuse Tartu GP võitis taanlane Rasmus Bøgh Wallin, kes krooniti Matias Malmbergi ja Norman Vahtra ees ka velotuuri parimaks. Postimees vahendas GPd tekstipõhise otseülekandega.

Sõidu jooksul said mitu korda eest ära erinevad suuremad jooksikutegrupid ning ka viimasele ringile läks 12-liikmeline punt. Sellest grupist sai viimasel linnaringil umbes kolm km enne lõppu eest ära Wallin (Restaurant Suri – Carl Ras). Lähimad jälitajad kaotasid talle finišis 17 sekundit.

«Täna oli hea päev, minu meeskonnakaaslased kaitsesid mind tuule eest ja mul oli hiljem võimalik see rünnak teha,» ütles taanlane pressikonverentsil.

Tänasel etapil sai teise koha võitja meeskonnakaaslane Mathias Alexander Larsen, kes alistas napilt kolmanda koha saanud Maloja Pushbikersi ratturi Matias Malmbergi.

«Sellisel ringil oli raske sõitu kontrollida, enamus aega me suutsime seda teha, aga lõpuks, kui läks minema viimane suur jooksikutegrupp, siis kahjuks ei suutnud liider Filippo Fortin meiega kaasa tulla. Ma proovisin võtta olukorrast maksimumi, aga loomulikult ei ole me meeskonnana tulemusega rahul, kui me alustame päeva kollase särgiga, aga lõpetame selleta,» sõnas Malmberg. Parima eestlasena sai Aaron Aus (Tartu2024) täna viienda koha. 

Üldarvestuse parimaks eestlaseks kerkinud Vahtra oli väga rahul, et meie koondis suutis enda taktika peale suruda ja Tartu GP raskeks teha, kuid kokkuvõttes on tunded kahetised. «Lõpus jäi realiseerimisest puudu. Mängisin natuke pokkerit seal, sest ei saanud igale rünnakule reageerida ning kahjuks sai üks mees lõpuks eest ära ja kuna taga jäi passimiseks, siis nii see sõit tehtud saigi,» selgitas Vahtra.

Võistkondlikus arvestuses saavutas esikoha velotuuri võitja meeskond Restaurant Suri – Carl Ras, mägedekuninga tiitli suutis endale jätta hollandlane Roy Eefting (Maloja Pushbikers) ja punktide arvestuses võitis samuti velotuuril ka kollase ehk liidrisärgi poodiumil selga saanud Wallin.

Enne etappi:

Reedel sõidetud 193,1 km pikkune etapp Tallinnast Tartusse lõppes Saksamaa meeskonna Maloja Pushbikers ridades pedaaliva Filippo Fortini võiduga. Teise koha sai eestlane Markus Pajur (Team Tartu2024) ja kolamandaks tuli võitja meeskonnakaaslane hollandlane Roy Eefting.

Fortin ütles peale finišit, et on enda ja meeskonna sooritusega väga rahul: «Küljetuult oli palju ning sõit oli närviline, kuid mina proovisin hoida ennast varjus ja ees mitte väga palju tööd teha.»

Ka parima punktikoguja rohelise särgi enda selga saanud Fortin sõnas: «Tulin lõputõusule heal positsioonil ning sealt edasi oli ainult vaja tugevasti vändata.»

Fortini meeskonnakaaslane ja lõpuks kolmandaks tulnud Roy Eefting võitis mõlemad mäefinišid ja kannab tänasel etapil punast särki.

«Laupäevane plaan on see, et läheme kindlasti kollast särki (loe: liidrisärk) kaitsma,» lisas Fortin.

Pajur tundis end etapi esimeses pooles kehvasti: «Paar korda jäin tegelikult üldse tagumisse gruppi, aga minu õnneks jooksid grupid alati kokku ja lõpupoole oli tunne palju parem. Finišitõusule ei tulnud ma tegelikult ideaalsel positioonil, kuid lõpuga sain päris paljudest mööda.»

Valge ehk parima noorratturi särgi sai enda selga leedukas Rokas Adomaitis (Tartu2024) ning parim meeskond oli Maloja Pushbikers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles