Michael Jordan käis lauale miljoneid, et soetada 500 km/h tippkiirusega sportauto

Postimees Sport
Copy
Michael Jordan.
Michael Jordan. Foto: JAMES GILBERT

Kui mängijana lendas Michael Jordan niisama korvpallipõranda kohal, siis nüüd, 60-aastasena, kasutab ta selleks neljarattalisi.

Nimelt otsustas aegade parimaks korvpalluriks peetav Jordan ennast veidi poputada, kui soetas endale Hennessey Venom F5 Roadsteri.

Kuigi uhiuue neljarattalise eest tuli kuuekordsel NBA meistril välja käia kolm miljonit dollarit (ca 2,8 miljonit eurot), tõotab masin seda hinda väärt olevat.

Hennessey Venom F5 Roadster on nimelt varustatud kaheturbolise V8 mootoriga, mis 8000 pöörde juures suuteline tekitama 1842 hobujõudu. 0st 100 km/h-ni kiirendab masin 2,6 sekundiga ning selle tippkiirus on (teoorias) 500 km/h. Teoorias sellepärast, et tegelikult pole keegi seda nõnda kaugele surunud.

Jordan on üldse suur autosõber, tema kollektsioonist võib leida veel Ferrari Testarossa, Aston Martin DB7 Volante, Aston Martin DB9 Volante, Mercedes-Benz CL 65, Mercedes-Benz SL 55 AMG ja SLR McLaren 722 Editioni, kui piirduda mõningate näidetega. Mängijakarjääri ajal sõitis Jordan enamasti Porschedega, mis olid väidetavalt inspiratsiooniks ka Air Jordani ketsidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles