Justyna Kowalczyk-Tekieli otsustas abikaasat mulda sängitades jätkata mehe elutööd

Postimees Sport
Copy
Kacper Tekieli (paremal) ja Justyna Kowalczyk-Tekieli
Kacper Tekieli (paremal) ja Justyna Kowalczyk-Tekieli Foto: Instagram @kacpertekieli

Kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Justyna Kowalczyk-Tekieli sängitab traagiliselt hukkunud abikaasa Kacperi mulda tuleval teisipäeval. Kuigi mehe elutee on lõppenud, soovib Kowalczyk-Tekieli matustega tema puudutust siinilmast veel veidi pikendada.

«Kacperi matused leiavad aset 30. mail kell 14.30 Gdańskis asuvas Oliwa surnuaias. Lillede ja pärgade asemel palun teil aidata aga hoopis loomade varjupaika. Mu kallis abikaasa armastas loomi ja tegi kogu oma elu kõik endast oleneva, et neid aidata,» kirjutas Kowalczyk-Tekiel ühismeediasse, lisades ka lingi Promyki varjupaigale.

Lisaks palus endine suusatipp austada nende soovi privaatsusele, et tema, Kacperist maha jäänud kaheaastane poeg Hugo ja ülejäänud pere saaks rahus leinata.

Kacper Tekieli suri 17. mail Alpides. Kogenud mägironija viibis Šveitsis, et vallutada erinevaid 4000 meetriseid tippe: Bishorn (4153 m), Weissmies (4017 m), Lagginhorn (4010 m) ja Jungfrau (4158 m). Viimasest tipust alla tulles tabas meest aga laviin, mis ta paraku endaga mattis. 38-aastase Tekieli surnukeha leiti alles järgmisel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles