Bundesliga lõppvaatus pani õhku ahmima: Bayernit ja Dortmundi lahutas vaid väravate vahe

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Bayerni sangar Jamal Musiala.
Bayerni sangar Jamal Musiala. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli Saksamaa kõrgliigas ehk Bundesligas rullus lahti ülipõnev viimane voor, kus selgus meister. 

Viimase vooru eel oli selge, et kui Dortmundi Borussia võidab kodus Mainzi, siis on nad hoolimata lähima jälitaja Müncheni Bayerni mängu tulemusest meistrid. Läks aga nii, et Borussia jäi 24 minutiga 0:2 taha. Sealjuures ei suutnud Borussia kesktormaja Sébastien Haller 19. minutil realiseerida penaltit.

Bayern kohtus võõrsil Kölniga ning alustas suurepäraselt, kui tänu Kingsley Comani 8. minuti tabamusele mindi juhtima. Avapoolaja lõpus saadi pall veel väravasse, kuid see tühistati käega mängu tõttu.

Borussia jätkas teisel poolajal surumist ning omas mitmeid häid võimalusi. Esimest korda sahistati väravavõrku 69. minutil, tabamuse sai enda nimele portugallane Raphaël Guerreiro.

81. minutil tuli Köln Borussiale appi, sest Dejan Ljubicic ei eksinud Bayerni vastu 11-meetri karistuslöögil. See andis tiitlivõtmed taas Borussia kätte.

Kaheksa minutit hiljem kerkis Bayerni kangelaseks Jamal Musiala, kes vormistas Kölni vastu lõppskooriks 2:1. 

See tabamus tõigi Bayernile 11. järjestikuse Bundesliga tiitli. Viimati 2012. aastal meistriks tulnud Borussiat ei päästnud ka keskkaitsja Niklas Süle kuuenda üleminuti tabamus, sest 2:2 viik Mainzi vastu tähendas, et nii nemad kui ka Bayern kogusid hooajaga 71 punkti, aga Müncheni klubi väravate vahe oli 15 tabamuse võrra etem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles