Kätest ja jalgadest ilma jäänud olümpiavõitja sai järjekordse karmi diagnoosi

Christopher Krutto
Copy
Roman Kostomarov.
Roman Kostomarov. Foto: imago/Chernykh/Scanpix

Jäätantsu olümpiavõitja Roman Kostomarov jäi koroonaviirusest tingitud kopsupõletiku tõttu ilma oma kätest ja jalgadest ning võitles kõvasti oma elu eest. Nüüd on tema seisund parem, kuid tõsised tervisemured on jätnud oma jälje.

46-aastane Kostomarov viibib haiglas 10. jaanuarist. Kuigi haiglasse viidi ta koroonaviiruse põhjustatud raske kopsupõletiku tõttu, siis hiljem tuli sepsise ohu ja vereringeprobleemide tõttu amputeerida ta jalad. Samal põhjusel jäi ta ilma kätest ning ta on elanud haiglas üle kaks insulti ja ajuverejooksu.

Nüüd kirjutab Venemaa portaal kp.ru, et enam kui neli kuud haiglas viibinud Kostomarovil on diagnoositud ka raske depressioon. Psühholoogid on küll proovinud teda aidata, kuid seni pole see õnnestunud

Portaaliga suhelnud allika sõnul vaevab Kostomarovit hetkel apaatia ning amputatsioonide tõttu on tal veel mitmeid muid emotsionaalseid raskuseid.

Kostomarov krooniti koos partneri Tatjana Navkaga 2006. aastal Torinos jäätantsu olümpiavõitjaks. Samuti õnnestus neil võita kaks MM- ja kolm EM-tiitlit.

Tema endine jäätantsupartner Tatjana Navka on abielus Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskoviga. Pärast Ukraina sõja algust lisas USA Navka sanktsioneeritavate listi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles