FOTOD JA VIDEOD Uskumatu: Premier League'i jõudis staadion, kus tribüünile pääsemiseks tuleb kõndida mööda inimeste tagahoovidest

Christopher Krutto
Copy
Kenilworth Arena on peidetud kõrval asuvate majade taha.
Kenilworth Arena on peidetud kõrval asuvate majade taha. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Eile õhtul peeti Inglismaa jalgpalli esiliiga play-off'i finaal, kus Luton Town alistas pärast 1:1 lõppenud mängu penaltitega Coventry City ning jõudis Premier League'i. Selle valguses on palju tähelepanu saanud ka nende kodustaadion.

Viimati 1992. aastal Inglismaa kõrgliigas mänginud Luton mängib oma kodumänge Kenilworth Roadi staadionil, mis mahutab 10 356 inimest, tehes sellest järgmisel hooajal ka Premier League'i väikseima publikuarvuga staadioni.

Veelgi muljetavaldavam on see, et Kenilworth Road on olnud Lutoni koduks juba 1905. aastast, kui staadion avati.

Seetõttu pole ka tegu tänapäevase staadioniga, mis on eraldiseisev suur rajatis, vaid sisuliselt on Kenilworth Road peidetud kohalike majade vahele.

Internetis levib palju videosid ja pilte just Oak Endi tribüünist, millele pääsemiseks tuleb kõndida mööda staadioni kõrval elavate inimeste tagahoovidest.

Küll peab Luton väidetavalt panustama umbes 10 miljonit eurot, et teha praegune kodustaadion Premier League'i nõuetele vastavaks. Lisaks planeeritakse ka uue staadioni ehitust, kuid hetkel pole teada, millal see alata võiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles