Vene armeeklubisse kuuluv olümpiavõitja on ahastuses: minu rahvusvaheline karjäär on läbi

Christopher Krutto
Copy
Marija Lasitskene.
Marija Lasitskene. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Maailma kõrgushüppajate koorekihti kuuluv venelanna Marija Lasitskene tunnistas, et ei looda enam rahvusvahelistele võistlustele naasta.

Lasitskene võitis Tokyo olümpialt kulla ning on kroonitud kokku viiel korral maailmameistriks. Ometi pole tal erilisi võimalusi rahvusvahelisse spordiellu naasmiseks, sest ta kuulub Venemaa armee spordiklubisse CSKA ning tal on agressorriigi sõjaväes ka kapteni auaste.

«Minu rahvusvaheline karjäär on läbi. Kõik on juba ammu otsustatud, vahet ei ole, mis me teeme. Ma ei usu, et me oleme sinna oodatud. Mul pole mingeid lootusi,» vastas Lasitskene MIR 24-le antud intervjuus, kas teda võiks näha Pariisi olümpial.

Lasitskene on oma ala täielik täht ning talle kuulub ka võimas rekord, kui ta võitis 45 järjestikust võistlust. Sinna seeriasse kuulusid kullad ka MMilt ja EMilt.

Kui rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) teatas, et soovitab Venemaa ja Valgevene sportlased rahvusvahelistele võistlustele lasta, siis ühe erandina toodi välja just armeega seotud sportlased, keda tuleks endiselt sanktsioneerida.

See tähendabki, et Lasitskene suur karjäär on ilmselt läbi. Lisaks kapteni auastele on ta põlvinud ka ordeni isamaale esitatud teenete eest ja medali sõjalise vapruse eest. Teda on tunnustanud diplomiga ka Venemaa kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles