BLOGI ⟩ 42. Tartu Rattaralli võitudest üks tuli koju, teine läks Rootsi

Postimees Sport
Copy
Tartu Rattaralli võitja Norman Vahtra.
Tartu Rattaralli võitja Norman Vahtra. Foto: Aldis Toome

Täna sõideti Eesti maanteeratturite Püha Graal ehk 42. Tartu Rattaralli. Meeste võistluse võitis eestlane Norman Vahtra (Van Rysel - Roubaix Lille Metropole), naiste võistlusel oli kiireim rootslanna Matilda Frantzich (Rootsi koondis).

Tänavuse Tartu Rattaralli võitja selgitati välja 14-liikmelisest jooksikutegrupist, mille edu jälitajate eest kasvas kohati kuni kolmele minutile. Tartu linnapiirile jõudes oli selge, et jälitajad jooksikuid kinni ei püüa ning liidrid alustasid äraminekukatseid. «Hoidsin täna pikalt külma närvi ning sõitsin säästlikult grupi tagumises otsas oma hetke oodates. Sõpruse sillal ründasin,» rääkis igapäevaselt Go Sport–Roubaix–Lille Métropole tiimis pedaaliv Vahtra. Võitja ajaks tuli 2:41.42.

Tasavägise naiste arvestuse võitis Rootsi rattur Frantzich, kes oli kokkuvõttes 32. «Olen tulemusega väga rahul, sest ma ei oodanud võitu. Nii Tartu Rattaralli rada kui Tartu linn meeldivad mulle väga,» ütles Frantzich.

Teise naisena lõpetas eestlanna Elisabeth Ebras ja kolmandana Elina Tasane. Kogu esikolmik sai protokolli ajaks 2:47.34. Paremusjärjestus selgitati fotofiniši abil.

Vaata kõikide Tartu Rattaralli distantside tulemusi SIIT.

Enne sõitu:

Sõidu start ja finiš asuvad Tartu linnas, rajad viivad ratturid avastama Peipsikandi teede kaunist ja vaheldusrikast maastikku.

Kavas on kolm distantsi: 27, 60 ja 128 km. Neist esimesele antakse start kell 09.30, teisele 10 ja viimasele 11. Stardinimekirju näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles