FISi otsus ajas Putinit toetava olümpiavõitja marru: naaseme kas võrdsetena või üldse mitte (1)

Christopher Krutto
Copy
Veronika Stepanova (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Veronika Stepanova (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) otsustas sel nädalal, et agressorriikide sportlaste võistluskeeld jääb jõusse. See tekitas meie idanaabrite seas mõistagi palju pahameelt.

Venemaa presidenti Vladimir Putinit korduvalt ülistanud murdmaasuusataja Veronika Stepanova on lääneriike korduvalt kritiseerinud selle eest, et venelased ei saa ravhusvahelistel võistlustel osaleda ning võttis taaskord sõna.

«FIS proovib balansseerida, aga suures plaanis paistab, et nad proovivad probleemi edasi lükata ja loota, et olukord laheneb iseenesest. Mina ei usu enam seda, mitte enam,» ppõrutas Stepanova SVT-le antud intervjuus

Kuigi hetkel jäi agressorriikide sportlaste keeld jõusse, siis kuulujuttude järgi vaadatakse sellele uuesti otsa sügisel. Nii mõnigi spordialaliit on juba rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) soovitust järginud, mille alusel tuleks agressorriikide esindajad neutraalsete sportlastena rahvusvahelistele spordiareenidele lasta.

«Las ma teen selle selgeks: me kas naaseme võrdsetena või me ei naase üldse. Võrdsete all mõtlen ma seda, et ei ole mingit komiteed, kellel on õigus seada küsimärgi alla minu poliitilised vaated,» jätkas Pekingi olümpialt teatesõidus kulla võitnud suusataja.

Seejärel hirmutas ta, et kui FIS ei lase venelasi tagasi, siis nad mõtlevad midagi muud välja. «Maailm on Skandinaaviast palju suurem. Võite suusatada ilma meieta nii palju, kui tahate,» lõpetas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles