VIDEO ⟩ Ukrainlanna keeldus pildist ja käesurumisest agressorriigi sportlasega (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Arõna Sabalenka (heledas) ja Marta Kostjuk.
Arõna Sabalenka (heledas) ja Marta Kostjuk. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Valgevenelanna Arõna Sabalenka (WTA 2.) alistas täna tennise Prantsusmaa lahtiste avaringis 6:3, 6:2 ukrainlanna Marta Kostjuki (WTA 39.).

Kohtumisest endast teenis rohkem tähelepanu Kostjuki soov Sabalenkaga mitte kuidagi pistmist teha. Küll ei soovinud ukrainlanna matši eel agressorriigi sportlasega fotoks poseerida, pärast mängu lõppu ei soovinud Kostjuk vastasega kätt suruda.

Ukrainas toimuva sõja tõttu pole Kostjuki käitumine mõistagi üllatav. Mängu eel rääkis Sabalenka, et kui ukrainlased ei soovi temaga kätelda, siis tema on nende otsusega rahu teinud. 

«Ma saan mõnes mõttes neist aru, miks nad kätt ei suru. Samas leian ma, et poliitikat ei tuleks sporti kaasa võtta: oleme siiski kõigest sportlased,» lausus Sabalenka ning andis mõista, et kui see oleks tema teha, lõpetaks ta sõja jalamaid.

25-aastane Minskist pärit tennisist võib eduka esinemisega Prantsusmaal tõusta maailma esireketiks. Praegu on Sabalenka ja WTA edetabeli liidri Iga Świąteki vahe 1399 punkti, aga poolataril on mulluse tšempionina kaitsta 2000 edetabelisilma. Sabalenka jõudis kolmandasse ringi ehk tal on kaitsta vaid 130 silma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles