BLOGI ⟩ Anett Kontaveit kaotas Prantsusmaa lahtiste avaringis kahes setis (4)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit tänavusel Rooma WTA-turniiril
Anett Kontaveit tänavusel Rooma WTA-turniiril Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / REUTERS / SCANPIX

Anett Kontaveit (WTA 78.) ei jõudnud Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel avaringis kaugemale, sest ta pidi tunnistama ameeriklanna Bernarda Pera (WTA 36.) 7:6, 6:2 paremust. Postimees vahendas mängu tekstipõhises otseblogis.

Esimene sett möödus väga tasavägiselt, mõlemad murdsid korra vastase servigeimi. Kontaveit pääses ette 4:2, ent seejärel jõudis Pera viigini ning seti võitja otsustati kiires lõppmängus. Seal pääses Kontaveit ette 6:4 ja evis kaht settpalli, ent kaotas siis neli punkti järjest ja kiire lõppmängu 6:8.

Teises setis püsis võrdsus seisuni 2:2. Seejärel ei võitnud Kontaveit kahes oma servigeimis enam ühtegi punkti (!), Pera sai omad geimid veidi suurema vaevaga kätte, võitis neli geimi järjest ja mäng oligi läbi.

Pera kohtub teises ringis 22. asetusega horvaaditari Donna Vekiciga, kes oli 6:2, 7:5 üle ukrainlannast Dajana Jastremskast.

Enne mängu

Naised on omavahel kohtunud kahel korral. Mõlemad kohtumised toimusid möödunud aastal. Juunis peetud Wimbledoni tenniseturniiri avaringis teenis 27-aastane eestlanna endast aasta vanema ameeriklanna vastu 7:5, 6:1 võidu.

Kuu aega hiljem peetud Hamburgi WTA 250 turniiri finaalis jäi 6:2, 6:4 peale aga Horvaatias sündinud Pera.

Kontaveidi ja Pera matši võitja kohtub teises ringis Horvaatia mängija Donna Vekici (WTA 22.) või ukrainlanna Dajana Jastremskaga (WTA 144.), kes jõudis põhitabelisse kvalifikatsiooni kaudu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles