Pronksise Läti koondise kapten: hokijumal oli meie poolt

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Läti hokikoondise kapten Kaspars Daugaviņš.
Läti hokikoondise kapten Kaspars Daugaviņš. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

Jäähoki MMil pronksi võitnud Läti koondise kapten Kaspars Daugaviņš sõnas Soome meediale, et kolmas koht on meie lõunanaabrite jaoks väga oluline.

Üllatuslikult ja esimest korda MMil nelja parema hulka jõudnud Läti alistas pronksilahingus lisaajal 4:3 USA. Lätlaste kangelaseks tõusis kaitsja Kristiāns Rubīns, kes viskas otsustava värava ja sai enda nimele ka 3:3 tabamuse. Sealjuures on huvitav märkida, et pronksimäng oli Rubīnsile alles neljas mäng sel MMil ning enne tänast polnud ta kogunud ühtegi resultatiivsuspunkti.

Daugaviņš tänas Soomes Tamperes toimunud kohtumise järel publikut, kelle seas oli väga palju lätlasi. «Oleksime nagu olnud Riias. Homme lähme koju ning pidu kestab mitu päeva! Oleme viimastel aastatel kaotanud mitu olulist mängu, seega on pronks Lätile väga oluline. Hokijumal oli meie poolt.»

Läti on hoki MMi esimene uus medaliriik pärast 2000. aastal hõbeda võitnud Slovakkiat.

Tasub meenutada, et Läti jõudis alagrupist edasi alles viimases voorus, kui B-grupi otsustavas kohtumises alistati lisaajal 4:3 mitmele põhimehele puhkust andnud Šveits, kes oli varem võitnud kõik mängud. Veerandfinaalis võitis Läti Rootsit, nelja parema hulgas kaotati Kanadale.

Finaalis kohtub Kanada Saksamaaga. See kohtumine algab Eesti aja järgi kell 20.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles