VIDEO ⟩ Fännid tähistasid Läti hiilgavat pronksi võimsa hümni laulmisega

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Läti hokifännid MMi pronksimängus.
Läti hokifännid MMi pronksimängus. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Jäähoki MMi otsustavad kohtumised peetakse Soomes Tamperes, kuhu reisis ka väga palju Läti fänne. Pronksmedali võitu tähistati võimsa hümni laulmisega.

Vastavat videot jagas sotsiaalmeedias Kanada kuulsaim hokikommentaator Gord Miller ning nagu klipist näha mängis Läti pronksilahingut justkui kodupubliku silme all.

Läti võitis pronksikohtumises lisaajal 4:3 USAd, kuigi oli mõni minut enne normaalaja lõppu taga 2:3. See on meie lõunanaabrite esimene medal hoki MMilt ning Lätist sai esimene uus medaliriik pärast 2000. aastat, mil Slovakkia võitis hõbeda.

Lätlaste kangelaseks tõusis kaitsja Kristiāns Rubīns, kes viskas otsustava värava ja sai enda nimele ka 3:3 tabamuse. Sealjuures on huvitav märkida, et pronksimäng oli Rubīnsile alles neljas mäng sel MMil ning enne tänast polnud ta kogunud ühtegi resultatiivsuspunkti.

«Oleksime nagu olnud Riias. Homme lähme koju ning pidu kestab mitu päeva! Oleme viimastel aastatel kaotanud mitu olulist mängu, seega on pronks Lätile väga oluline. Hokijumal oli meie poolt,» kostis Läti kapten Kaspars Daugaviņš pärast mängu Soome meediale.

Tasub meenutada, et Läti jõudis alagrupist edasi alles viimases voorus, kui B-grupi otsustavas kohtumises alistati lisaajal 4:3 mitmele põhimehele puhkust andnud Šveits, kes oli varem võitnud kõik mängud. Veerandfinaalis võitis Läti Rootsit, nelja parema hulgas kaotati Kanadale.

Finaalis kohtub Kanada Saksamaaga. See kohtumine algab Eesti aja järgi kell 20.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles