Riik premeerib pronksist Lätit kuuekohalise summaga (2)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Juubeldav Läti hokikoondis pärast MMi pronksimängu lõppu.
Juubeldav Läti hokikoondis pärast MMi pronksimängu lõppu. Foto: IMAGO/Jussi Nukari/IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

Läti uudisteagentuur LETA raporteerib, et jäähoki MMil pronksi võitnud Läti koondis saab riigilt preemiaks 102 447 eurot.

Läti võitis pronksikohtumises lisaajal 4:3 USAd, kuigi oli mõni minut enne normaalaja lõppu taga 2:3. See on meie lõunanaabrite esimene medal hoki MMilt ning Lätist sai esimene uus medaliriik pärast 2000. aastat, mil Slovakkia võitis hõbeda.

Lätlaste kangelaseks tõusis kaitsja Kristiāns Rubīns, kes viskas otsustava värava ja sai enda nimele ka 3:3 tabamuse. Sealjuures on huvitav märkida, et pronksimäng oli Rubīnsile alles neljas mäng sel MMil ning enne tänast polnud ta kogunud ühtegi resultatiivsuspunkti.

Riikliku preemia osas tuleb silmas pidada, et raha on mõeldud kogu koondisele ehk mitte ainult mängijatele. MMi kodulehe andmeil andis Läti turniiriks üles 25 mängijat ning kaheksa taustajõudu, kelle hulgas on peatreener, viis abijuhendajat, üks tegevjuht ja üks videotreener.

Huvitav on märkida, et kui lõviosa abipersonalist on lätlased, siis kuulus abitreenerite sekka ka soomlane Petteri Nummelin. Tegemist on endise tippmängijaga, kes krooniti 1995. aastal Soomega maailmameistriks. Kokku võitis ta koondisega MMilt seitse medalit, samuti kuulus ta 2006. aasta Torino olümpial hõbeda võitnud meeskonda.

Tasub meenutada, et Läti jõudis alagrupist edasi alles viimases voorus, kui B-grupi otsustavas kohtumises alistati lisaajal 4:3 mitmele põhimehele puhkust andnud Šveits, kes oli varem võitnud kõik mängud. Veerandfinaalis võitis Läti Rootsit, nelja parema hulgas kaotati Kanadale.

Finaalis kohtub Kanada Saksamaaga. See kohtumine algab Eesti aja järgi kell 20.20.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles