Edu valemi suur osa: Läti hokimees kiitis imelist soomlast

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ralfs Freibergs.
Ralfs Freibergs. Foto: Gints Ivuskans

Läti jäähokikoondisega MMil pronksi võitnud Ralfs Freibergs kiitis mängu järel soomlasest abitreenerit Petteri Nummelini.

Läti võitis pronksikohtumises lisaajal 4:3 USAd, kuigi oli mõni minut enne normaalaja lõppu taga 2:3. See on meie lõunanaabrite esimene medal hoki MMilt ning Lätist sai esimene uus medaliriik pärast 2000. aastat, mil Slovakkia võitis hõbeda.

Lätlaste kangelaseks tõusis kaitsja Kristiāns Rubīns, kes viskas otsustava värava ja sai enda nimele ka 3:3 tabamuse. Sealjuures on huvitav märkida, et pronksimäng oli Rubīnsile alles neljas mäng sel MMil ning enne tänast polnud ta kogunud ühtegi resultatiivsuspunkti.

Huvitav on märkida, et kui lõviosa pronksikoondise abipersonalist on lätlased, siis kuulus abitreenerite sekka ka soomlane Nummelin. Tegemist on endise tippmängijaga, kes krooniti 1995. aastal Soomega maailmameistriks. Kokku võitis ta koondisega MMilt seitse medalit, samuti kuulus ta 2006. aasta Torino olümpial hõbeda võitnud meeskonda.

Jääl kaitsjana tegutseval Freibergsil jagus Iltalehtiga rääkides Nummelini suunas vaid häid sõnu. «Mul pole koondises temasugust treenerit varem olnud. Petteri treenib kaitsjaid ja on väga positiivse suhtumisega. Kui keegi teeb vea, pakub ta alati tuge. Ta on imeline inimene.»

Klubileiba Tšehhis teeniv Freibergs kiitis ka Läti fänne, keda oli otsustavateks kohtumisteks Soome Tamperesse kogunenud palju-palju. «Oleme küll väga väike, aga üksteist hoidev riik. See on suurepärane tunne. Ma hakkasin [pärast pronksi võitmist] peaaegu nutma, kuigi ma ei nuta kunagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles