Eestlannad võitsid juunioride EMil pronksi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Juunioride EMi pronksineiud.
Juunioride EMi pronksineiud. Foto: Erakogu

Soomes Vantaas lõppenud rühmvõimlemise EMil tõi VK Rütmika Junior Eestile pronksmedali juunioride võistlusklassis.

49,8 punkti kogunud eestlannad jäid alla vaid kahele tugevale Soome rühmale. Euroopa meistriks krooniti Minetit Junior (54,75 silma), kes edestas hõbemedalile tulnud OVO Junior Team'i 0,815 punktiga. Viienda koha sain VK Janika rühm Diente (43,65).

VK Rütmika Junior Team võistles EMil koosseisus Annabel Juuriste, Marii Elis Jürisoo, Hele-Riin Kallari, Emma Kivikas, Mona Maasikas, Pauline Mikker, Rebeka Raid, Saskia Treufeldt ja Kirke Veski. Rühma treenerid on Elsa Sinijärv, Kadri Rohtmets ja Maarja Jaanovits.

Täiskasvanute Euroopa meistritiitli pälvis Soome rühm Minetit, kes sai punktisummaga 55,7 sai kõigest 0,1 silmaga jagu Bulgaaria rahvuskoondisest. Kolmandale kohale tuli soomlannade rühm Gloria (53,7).

Valitsev Eesti meister VK Rütmika Siidisabad (52,8) jäi esimesena medalist ilma. Finaalis teise Eesti rühmana võistelnud VK Janika Tallinn Caresse tuli kuuendale kohale (48,5) punkti).

«Junior Team'i ja Siidisabade eelvõistlus ja finaalvõistlus õnnestusid, tüdrukud tegid hooaja parima soorituse ning teenisid oma kõrgeimad punktid. Hea meel, et tüdrukud suutsid oma võimalused realiseerida ja juuniorklassis medalile tulla,» kommenteeris võistlusjärgselt nii VK Rütmika Junior Teami kui ka Siidisabade treener Sinijärv.

Eile EMi eelvõistlustel võistelnud VK Janika Violeti kohaks jäi 15., juunioriklassi rühmad VK Piruett Junior Team Esperanza ja VK Janika Tallinn Melissa tulid vastavalt 13. ja 14. kohale.

Euroopa meistrivõistluste raames toimus ka rühmvõimlemise III MK-etapp, milles nii juunioride kui ka täiskasvanute vanuseklasside esikolmikud kattusid EMi tulemustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles