Saksamaa läks kaks korda juhtima, aga Kanada võitis rekordilise hoki MM-kulla (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kanada mehed MM-finaalis väravat tähistamas.
Kanada mehed MM-finaalis väravat tähistamas. Foto: Pavel Golovkin

Jäähoki MMi finaalis alistas Kanada 5:2 Saksamaa.

Seitse minutit ja 44 sekundit pärast kohtumise algust viis John-Jason Peterka Saksamaa juhtima, aga Kanada selle turniiri üks tähti Samuel Blais viigistas veidi enam kui kolm minutit hiljem seisu.

Saksamaa läks uuesti juhtima teisel kolmandikul, kui täpne oli Daniel Fischbuch. Ent seegi eduseis ei püsinud kaua, kui mõni minut hiljem realiseeris Lawson Crouse Kanada arvulise ülekaalu.

Kanada säras kolmandal kolmandikul. Taas oli täpne Blais, Tyler Toffoli tegi seisuks 4:2 ning lõppskoori vormistas tühja väravasse Scott Laughton. See on Kanada 28. MM-kuld, millega nad tõusid ajaloo edukaimaks riigiks MMil. Varem oldi ühel pulgal Venemaa/Nõukogude Liiduga. 

Saksamaa kordas oma parimat tulemust. Varem olid nad MMilt hõbeda teeninud ka 1930. ja 1953. aastal.

Pronksi võitis Läti, kes alistas pronksikohtumises lisaajal 4:3 USAd, kuigi oli mõni minut enne normaalaja lõppu taga 2:3. See on meie lõunanaabrite esimene medal hoki MMilt ning Lätist sai esimene uus medaliriik pärast 2000. aastat, mil Slovakkia võitis hõbeda.

Lätlaste kangelaseks tõusis kaitsja Kristiāns Rubīns, kes viskas otsustava värava ja sai enda nimele ka 3:3 tabamuse. Sealjuures on huvitav märkida, et pronksimäng oli Rubīnsile alles neljas mäng sel MMil ning enne tänast polnud ta kogunud ühtegi resultatiivsuspunkti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles