Tänakul ja M-Spordil on Sardiinia ralliks konkurentide ees eelis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Portugalil rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Portugalil rallil. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Ott Tänaku tööandja M-Sport on autoralli MM-sarjas konkurentidest veidi väetim. Ent väiksemas tiimis leiduvad ka mõned eelised.

Tänavuse hooaja eel kehtestati uus reegel, et kõigil võistkondadel on olenemata sõitjate arvust hooaja peale 21 ametlikku testipäeva. Kui Toyota ja Hyundai hoiavad töös mitut sõitjat, siis M-Spordis toimetavat tihedamalt vaid Tänak ja Pierre-Louis Loubet.

Selle nädala lõpus toimub hooaja kuues, Sardiinia ralli. DirtFishi andmetel nähti Hyundai tiim kahe etapi vahepeal Soomes, Toyota olevat sootuks autod garaaži jätnud. Aga samal ajal käis M-Sport eesotsas Tänakuga testimas tulevas võistluspaigas.

Tõsi, kaks nädalat tagasi lõppenud Portugali rallit peetakse Sardiiniale üsna sarnaseks. Ilmselt sellepärast ei hakanud kaks võistkonna testipäevi «raiskama». Igal juhul saab M-Sport siit väikese eelise, sest kaht identset etappi ei eksisteeri.

«Raske on areneda, kui testipäevi ei jagu,» nurises Hyundai esinumber Thierry Neuville pärast Portugali etappi. «Läheme siit tõsise testita otse Sardiiniasse. Ehk taas ootab ees väga raske võistlus.»

Tänak andis eelmise võistluse järel mõista, et muresid on palju, aga ta teab, kuidas osa neist lahendada. Paari nädalaga ei anna palju ära teha, ent kindlasti tuli test kasuks.

Sardiinia ralli toimub 1.-4. juunini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles