Kuhu jääb nüüd särgiau? Mitu Leedu korvpalliässa ei soovi koondist esindada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaunase Žalgirise kapten Edgaras Ulanovas (palliga) esindas viimati Leedu koondist 2019. aasta MMil.
Kaunase Žalgirise kapten Edgaras Ulanovas (palliga) esindas viimati Leedu koondist 2019. aasta MMil. Foto: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbrecht/Scanpix

Leedu ja korvpalli vahele võib julgelt tõmmata võrdusmärgi, ent päris pilvitu pole taevas ka kõige lõunapoolsemas Baltiriigis.

Kaunase Žalgiris tõestas tänavu Euroliigas taas, kui palju annab ära teha võitluslikkuse ja tahtejõuga. Paberil paistvalt koosseisult kuuluti Euroopa tugevaimas sarjas pigem viimaste sekka, ent sellele vaatamata jõuti seitsmendana play-off'i. Neid kandis n-ö särgiau.

Kuigi erinevates rahvusliigades veel hooajad käivad, vaadatakse ka augusti lõpus algava MMi suunas. Ent juba on selge, et Leedu ei lähe suurturniirile parimas rivistuses. Koondise esindamisest loobusid varakult Žalgirise kapten Edgaras Ulanovas ja tagamängija Lukas Lekavicius ning piiri taga oma satsides tähtsat rolli täitvad Marius Grigonis (Ateena Panathinaikos) ja Rokas Giedratis (Vitoria Baskonia).

«Ma ei põhjust detaile arutada. Jään koondisest kõrvale isiklikel põhjustel. Olen treeneriga rääkinud, mõistame teineteist,» selgitas juba mitmendat aasta rahvusmeeskonnast eemale jääv Ulanovas kodumaa meediale. Tasub meenutada, et nii Leedu koondist kui ka Žalgirist tüürib sama mees – Kazys Maksvytis.

Lekaviciuse otsuse taga on suve teises pooles oodatav perelisa, Grigonis viitas tervislikule olukorrale. Giedratis pole kommentaare jaganud.

Igal juhul on see Leedule valus hoop just tagaliini osas. Niigi hõredasse osakonda jätab Grigonise ja Lekaviciuse puudumine suure augu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles