Eksootika kutsub: Keenia MM-rallil kihutab rohkem Rally1-autosid kui enamikul etappidel

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jourdan Serderidist ootab Keenias ees hooaja kolmas MM-ralli. Fotol kihutab ta Mehhiko teedel
Jourdan Serderidist ootab Keenias ees hooaja kolmas MM-ralli. Fotol kihutab ta Mehhiko teedel Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Jaanipäeva ajal toimuval Keenia MM-rallil on osalejate üldine huvi Euroopa etappidega võrreldes tublisti lahjem, ent mitte kõrgeimas, Rally1 klassis.

Värskelt avaldatud stardinimekirjast leiab 33 ekipaaži. Neist peaaegu kolmandiku, kümme kohta täidavad Rally1 sõitjad. Nõnda palju WRC-masinaid on tänavu rivis olnud vaid korra, hooaja avaetapil Monte Carlos. Kolmel rallil tuli rajale üheksa – nii ka sel nädalavahetusel Sardiinias – tipp-paari, korra kaheksa. 

Keenias aitab suurele osalejate arvule kaasa M-Spordi Ford Pumaga oma lõbuks kihutav Kreeka ärimees Jourdan Serderidis. Ta sõidab koos Andy Malfoyga. Mõistagi on Malcolm Wilsoni tiimi eest väljas ka Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet.

Toyota tuleb välja oma parimas rivistuses. Pika reisi võtab ette ka Sébastien Ogier. Samuti on kohal täishooaega tegevad Kalle Rovanperä, Eflyn Evans ja Takamoto Katsuta.

Endiselt turult üht sõitjat otsiv Hyundai annab järjekordse võimaluse Dani Sordole. Lisaks osalevad tavapärased põhimehed Thierry Neuville ja Esapekka Lappi.

Keenia ralli toimub 22.–25. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles