25-aastane 80 miljoni mees ei pruugi enam kunagi mängida

Postimees Sport
Copy
Lonzo Ball
Lonzo Ball Foto: TIM HEITMAN / AP PHOTO / SCANPIX

Chicago Bullsi tegemisi kajastav ajakirjanik Dan Bernstein kahtleb, kas 25-aastane Lonzo Ball üldse kunagi enam väljakule astub.

Balli valis NBAsse 2017. aastal drafti teise valikuna Los Angeles Lakers. 2021. aastal sõlmis Ball New Orleans Pelicansiga 80 miljonit dollarit väärt lepingu, kuid liitus siis samadel tingimustel Chicago Bullsiga. Järgmisel korvpallihooajal laekub tema pangakontole 20 miljonit dollarit.

Chicago Bullsi eest on Ball pidanud aga vaid 35 kohtumist. Sel hooajal ta väljakul ei käinudki. Märtsis siirdasid arstid talle uue kõhre, mistõttu tuleb tal suure tõenäosusega vahele jätta ka järgmine hooaeg. Varem pole ükski mängija, kes on sellise protseduuri läbinud, NBAs veel palliplatsile naasnud.

«Kuigi avalikult näidatakse Lonzo Balli tuleviku suhtes optimismi, ei pea nad kuigi tõenäoliseks, et ta mängib jälle,» avaldas Bernstein.

Viimati mängis Ball üle aasta tagasi ja viskas 42-punktilises kaotusmängus Golden State Warriorsi vastu 15 punkti. Keskmiselt olid tema 2021/22. hooaja näitajad 13 punkti, 5,4 lauapalli ja 5,1 korvisöötu mängu kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles