Venemaa endine hokimängija: Läti edu taga on koostöö Venemaaga

Postimees Sport
Copy
Läti jäähokikoondis
Läti jäähokikoondis Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix

Läti jäähokikoondis võitis maailmameistrivõistlustelt ajaloo esimese medali, kui alistas finaalis lisaajal 4:3 USA. Lõunanaabrite triumf lõi laineid ka idapiiri taga.

Näiteks tõdes Venemaa 78-aastane hokitegelane Konstantin Menšikov, et Läti eduloos on oma roll mängida ka Venemaal. «Olen lätlaste üle õnnelik. Nende edu oli võimalik tänu pikaajalisele koostööle Venemaaga,» lausus Menšikov.

Endine SKA mängija viitab siinkohal Läti jäähoki lipulaeva Riia Dinamo osalemisele Venemaa hokiliigas KHL. Dinamo mängis KHLis aastatel 2008–2022, kuid lõpetas pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse.

«Kui Dinamo mängis KHLis, käisid lapsed ja noored pidevalt siin turniiridel. Nüüd mängivad kõik lätlased Euroopa liigades või AHLis. Keegi neist ei tule Läti oma liigast. Peaaegu kõigil mängijatel on KHLi taust. Ka nende treener küpses aastaid KHLis,» ütles Menšikov.

Läti koondise peatreener on 55-aastane Harijs Vitolinš, kes töötas KHLis nii abi- kui ka peatreenerina aastail 2008–2018. Vitolinš on oma karjääri jooksul tähistanud ka MM-tiitli võitu, kui tuli Venemaa koondise abitreenerina 2014. aastal maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles