VIDEO Ülinapp pääsemine: karmi avarii järel lendu läinud ratas võinuks nõuda mitmeid inimelusid

Christopher Krutto
Copy
Avarii tõttu lendu läinud ratas, mis möödus napilt inimesi täis tribüünist.
Avarii tõttu lendu läinud ratas, mis möödus napilt inimesi täis tribüünist. Foto: Jef Richards/USA TODAY Sports/Scanpix

USA ühel tuntumal võidusõidul Indianapolis 500 juhtus hirmuäratav vahejuhtum, mis oleks võinud lõppeda väga õnnetute tagajärgedega.

Võistluse lõpufaasis juhtus karm avarii, kui Felix Rosenqvist tabas seina ning libises sealt edasi sõidujoonele, kus teda tadas Kyle Kirkwood. Õnnetuse tõttu lendas autode küljest ära üks ratas, mis tegi kõrge lennu ja maandus napilt tribüünist mööda ning tabas lõpuks võistlust vaatama tulnud fänni autot.

«Ma nägin, mis juhtus, kuidas see põrkas maja katusele ja siis tabas seal olnud autot, mis tekitab ilmselgelt väga muret,» rääkis Indianapolis 500-l võistelnud IndyCari sarja omanik Roger Penske ESPN-ile.

«Meil on ratastel kinnitused ja see oli tagumine ratas, mis ära tuli. Ma olen kindel, et IndyCari inimesed uurivad seda ja teevad selgeks, mis tegelikult juhtus,» jätkas ta.

Indianapolis 500 oli kohapeal vaatamas umbes 300 000 inimest ning rehv lendas napilt mööda ühes peatribüünidest, kus oli kümneid tuhandeid inimesi.

USA ühel suuremal mootorispordipeol on varem lendu läinud rataste tõttu surmajuhtumeid ka esinenud. Näiteks 1987. aastal tappis publikusse lennanud ratas ühe fänni.

Kuna IndyCari võistlustel on minevikus korduvalt inimesed ära lennanud rataste tõttu surnud, siis on autodele arendatud välja spetsiaalsed kinnitused, mis peaksid aitama selliseid olukordi vältida. Läinud nädalavahetusel juhtunu näitab, et arenguruumi veel jagub.

Tänavuse Indianapolis 500 võitis lõpuks ameeriklane Josef Newgarden, kes esindab Penske tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles