Rovanperä kaardilugeja soovib, et Sardiinia ralli juba läbi oleks: sellest tuleb katastroof

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä.
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä ei hakka isegi valetama: järgmisena sõidetav Sardiinia MM-ralli ei meeldi talle ühestki otsast.

22-aastane soomlane pole kordagi veel Sardiinias absoluutarvestuses poodiumile jõudnud. Tema parim tulemus pärineb 2019. aastal tehtud debüüdilt, kus teenis WRC2 arvestuses võidu ning oli absoluudis üheksas. Toyotaga on tema Sardiinia rallid ebaõnnestunud. Korra tegi ta avarii, siis kannatas tehniliste probleemide käes ning pidi leppima viienda kohaga.

1. juunil algavale Sardiinia rallile tuleb Rovanperäl startida MM-sarja liidrina esimesena. Sellist tüüpi rallil tähendab see suurt ajakaotust. Seetõttu kahtleb ta ka oma võiduvõimalustes, kuigi on varemgi kruusarallisid esimesena startides võitnud.

«Arvan, et Sardiinias seda uuesti ei juhtu. See on kindlasti üks etappidest, mis mulle ühestki otsast ei meeldi. Tuleb keeruline ralli, kuid loomulikult proovime võtta seda, mida saame,» ütles Rovanperä DirtFishile.

Rovanperä kaardilugeja Jonne Halttunen tunnistas, et talle meeldiks, kui ralli juba läbi oleks. «Tean kindlalt, et Sardiinias esimesena startides kujuneb 50 km kiiruskatse (SS4 ja SS7 – toim) rehvide ja kuumusega katastroofiks,» ütles Halttunen. «See on väga nõudlik. Pealegi pole Sardiinia meie jaoks üldiselt just parim võistlus. Anname endast parima, aga see on raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles