VIDEO ⟩ Heat sai ajaloolise võidu ning jõudis NBA finaali

Christopher Krutto
Copy
Jimmy Butler (nr 22) palli korvi surumas.
Jimmy Butler (nr 22) palli korvi surumas. Foto: Winslow Townson/USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix

Korvpalliliigas NBA selgus ööl vastu tänast teine finalist, kui Miami Heat alistas idakonverentsi finaalseeria otsustavas kohtumises võõrsil 103:84 Boston Celticsi.

Heat võitis küll seeria esimesed kolm kohtumist, kuid seejärel suutis Celtics võtta kolm järjestikust võitu ning koduväljakul oli neil võimalik püüda finaalipääsu.

Heat haaras kohtumise ohjad juba esimesel veerandajal, mis võideti 22:15. Poolajaks suurendas Heat edu juba 11 punktini ja kuigi kolmandal veerandil suutis Celtics paaril korral ka vahe alla 10 silma saada, siis lõpuks võttis Heat suhteliselt kindla võidu.

Heati parimaks kerkis Jimmy Butler, kes viskas 28 punkti, korjas seitse lauapalli ja jagas 6 resultatiivset söötu. Lisaks sai ta kirja kolm vaheltlõiget. Teda toetas 26 silmaga Caleb Martin.

Celticsi poolelt sai parimana 19 punkti kirja Jaylen Brown. 18 silma lisas Derrick White.

Võiduga sai Heatist alles teine kaheksandat asetust omanud tiim NBA ajaloos, kes on jõudnud finaali. Varasemalt on sellega hakkama saand New York Knicks hooajal 1998/99. Lisaks tõi korvpalliajakirjanik John Hollinger välja, et Bostonist sai esimene linn, mille NHLi ja NBA meeskonnad on kaotanud play-off'is otsustavas kodumängus kaheksandat asetust omavale tiimile.

Finaalis läheb Heat vastamisi läänekonverentsi võitja Denver Nuggetsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles