FOTO ⟩ Saksamaa meistritiitli saatuse otsustanud vutitähele kingitakse 360 000 eurot maksev auto

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jamal Musiala (esiplaanil) otsustavat väravat tähistamas.
Jamal Musiala (esiplaanil) otsustavat väravat tähistamas. Foto: IMAGO/Vitalii Kliuiev

Saksamaa jalgpalli kõrgliiga sai tänavu hullumeelse lõpplahenduse, kui Müncheni Bayernit ja Dortmundi Borussiat jäi tabeli tipus lahutama pelgalt väravate vahe. Vähemalt sama pöörane on ka meistritiitli saatuse otsustanud väravalööja ehk Jamal Musiala tänumeene.

Meenutagem esmalt sündmuste käiku. Viimase vooru eel oli selge, et kui Borussia võidab kodus Mainzi, siis on nad Bayerni mängu tulemusest meistrid. Läks aga nii, et Borussia jäi 24 minutiga 0:2 taha. Sealjuures ei suutnud nende kesktormaja Sébastien Haller 19. minutil realiseerida penaltit.

Bayern kohtus võõrsil samal ajal Kölniga ning alustas suurepäraselt: tänu Kingsley Comani 8. minuti tabamusele mindi juhtima. Avapoolaja lõpus saadi pall veel väravasse, kuid see tühistati käega mängu tõttu.

Borussia jätkas selg vastu seina olukorras üritamist ning 69. minutil õnnestuski Raphaël Guerreirol üks tagasi lüüa. Seejärel tuli teises kohtumises Borussiale appi Kölni mängumees Dejan Ljubicic, kes realiseeris Bayerni vastu penalti, viigistades mänguseisu 1:1-le. See andis tiitlivõtmed taas Borussia kätte.

Kaheksa minutit hiljem kerkis Bayerni kangelaseks aga Jamal Musiala, kes vormistas kohtumises Kölniga lõppskooriks 2:1.

Kuigi Borussial õnnestus kuuendal üleminutil Mainzi vastu veel 2:2 viigistada, ei toonud see neile ikkagi meistritiitlit. Nimelt lõpetasid nii Borussia kui ka Bayern hooaja 71 punkti peal, ent Müncheni klubi väravate vahe oli 15 tabamuse võrra etem. Nõnda kroonitigi Bayern 11. aastat järjest Saksamaa tšempioniks.

Meistritiitli seisukohast võtmevärava löönud Musiala tõusis Baierimaa pealinnas mõistagi hoobilt kangelase staatusesse ning eluaegne klubi poolehoidja, räppar Massiv kavatseb 20-aastasele sakslasele tänutäheks auto kinkida.

Mõistagi pole tegemist suvalise neljarattalisega, vaid 360 000 eurot maksva Rolls Royce Cullinaniga. 2,5 tonni kaaluvast maasturist on tunamullu load saanud Musialal võimalik välja pigistada 571 hobujõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles