Kriitikalaviini alla mattunud Arsenal kustutas Vene vutitähele edastatud õnnesoovid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andrei Aršavin omal ajal Arsenali särgis.
Andrei Aršavin omal ajal Arsenali särgis. Foto: LLUIS GENE

Londoni Arsenali jalgpalliklubi otsustas esmaspäeval soovida õnne oma endisele mängijale, Venemaa koondisele omaaegsele kaptenile Andrei Aršavinile. Vähem kui 24 tundi hiljem on seesama õnnesoov aga ühismeediast kadunud. 

Aršavin sai 29. mail 42-aastaseks, mille peale otsustas Arsenal ühismeediasse postitada videomeenutuse venelase neljast Liverpooli võrku löödud tabamusest mälestusväärses 4:4 viigimängus. Kõrvale kirjutati: «Soovime sulle suurepärast päeva, Andrei.»

Ühismeediasse tehtud postitus langes aga kiirelt suure kriitikalaviini alla, mida juhtisid eeskätt ukrainlased. Põhjuseks mõistagi eelmise aasta veebruaris alanud Venemaa sõjaline pealetung, mis tänaseni kestab.

Näiteks Briti-Ukraina jalgpalliajakirjaniku Andrew Todose tüüritav podcast Zorya Londonsk säutus: «Järjekordne nädal, kus järjekordne klubi kisub ennast ise ühismeedias skandaali, soovides venelasele palju õnne. Meenutagem, et mullu oktoobris sõnas Aršavin, et ta liituks Venemaa armeega, kui talle kutse saadetaks. Lisaks töötab ta Venemaa riigitelevisiooni heaks. Kohutav arusaam asjadest.»

Sergei Zenjovi ja Tarmo Kinki endine koduklubi Lvivi Karpatõ säutsus: «28. mai: Venemaa armee teeb raketirünnaku Žõtomõri rajooni pihta, kust on pärit [Arsenali jalgpallur] Oleksandr Zintšenko. 29. mai: Arsenal saadab õnnitlusi Venemaa mängijale Andrei Aršavinile. Huvitav, kuidas Zintšenko ja ülejäänud ukrainlased selle peale tundma peaksid?»

Analoogseid säutse leidus Twitterist mõistagi veel ja veel ning esmaspäeva õhtuks otsustaski Arsenal survele alluda ning õnnesoovid internetiavarustest kustutada.

Aršavin kuulus Arsenali hingekirja vahemikus 2008–2013, käies selle aja jooksul Londoni klubi eest väljakul 144 kohtumises, lüües 31 väravat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles