Portaal: kui asjad vastu peavad, läheb Tänak Sardiiniast jahtima kolmandat võitu

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Paulo Maria / Dppi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Sel nädalal sõidetakse autoralli MM-sarja hooaja kuues etapp Sardiinias ning maineka ralliportaali Dirtfish arvates läheb Ott Tänak sinna ühena favoriitidest.

Tänavuse hooaja eel M-Spordiga liitunud Tänak võidutses küll Rootsi rallil, kuid pole autoga veel täielikult sõbraks saanud. Ometi usub Dirtfish, et eestlane on üks favoriite.

«MM-sarja üldarvestuses teine ja pole veel täielikult oma M-Spordi Ford Puma Rally1ga rahul. Ott Tänak oleks võtnud selle, kui hooaja keskpunkt läheneb, aga see ei tähenda, et ta ei suruks enamaks.

Portugali ralli oli M-Spordi esisõitjale raske töö ja ometi juhtis ta enne avapäeva rehvipurunemist rallit. Ta ei olnud oma esitusega eriti rahul, aga vedas ikkagi auto neljandale kohale, et jätkata punktide tiksumist.

Teisena alustamine pole ideaalne, aga Sardiinia on võistlus, kus Tänakul on varem väga hästi läinud. Ta võttis siin 2017. aastal karjääri esimese WRC võidu ja jäi sellest julmalt roolivõimu pärast 2019. aasta viimasel katsel ilma.

Ta juhtis 2021. aasta rallit kuni vedrustuse purunemiseni ja võitis seal eelmisel aastal Hyundai esimese võidu Rally1-autoga. Kui asjad vastu peavad, siis jahib Tänak kindlasti kolmandat triumfi Sardiinias,» kirjutab Dirtfish ralli eelvaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles