FOTO Kas üks pilt avaldas Red Bulli F1-tiimi edu saladuse?

Christopher Krutto
Copy
Red Bulli vormel Monacos
Red Bulli vormel Monacos Foto: Hasan Bratic / SIPA / Scanpix

Red Bulli F1-tiim on valitsenud täielikult tänavust hooaega, kuid Monaco GP-l õnnestus rivaalidel saada hea kaader Red Bulli vormeli ühest suurimast saladusest.

Alates 2022. aastast kehtima hakanud uutest tehnilistest regulatsioonidest on auto põhja aerodünaamika muutunud palju tähtsamaks, kuid tihtipeale ei ole seda võimalik näha. Just seda peetakse Red Bulli edu saladuseks ning Monacos jäi nende vormeli põhi ka kaamerate ette.

Red Bulli piloot Sergio Perez tegi kvalifikatsioonis avarii ning tema masin tõsteti rajalt ära. Tänu sellele oli kõigil võimalik näha auto põhja ning sellest levib internetis palju pilte.

«Praegu on väga palju entusiastlikke aerodünaamikuid, kes soovivad neid pilte näha,» tunnistas Aston Martini tiimi üks suurtest ninadest, Tom McCullogh, Motorsport.com-ile antud intervjuus.

«Need on suurepärased pildid! Õnnetuse kohas oli päris palju inimesi, nii et paljud nägid seda ja pilte kindlasti uuritakse. Õnneks pole meie autot veel õhku tõstetud. Proovime seda nii ka hoida!» lisas ta.

Lisaks põhjale saab piltidelt uurida ka seda, kuidas auto põhjaplaat on kulunud ning selle järgi hinnata, kui hea on auto tasakaal ja selle sõidetavus. Sarnaseid pilte tehti ka Mercedese ja Ferrari masinate põhjadest, kuid need mõistagi nii palju huvi teistele ei paku.

Red Bulli tiimipealik Christian Horner proovis piltide tähtsust vähendada ja ütles, et vaevalt nähti alles Monacos esimest korda nende auto alla.

«Pilte tehakse igal pool ja igal tiimil on oma spioonid, kes boksides pilte klõpsivad,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles