Euroopa liiga kuningad tegid seda taas: Sevilla lõpetas Mourinho veatu seeria ning krooniti meistriks

Christopher Krutto
Copy
Sevilla mängijad tähistamas Euroopa liiga võitu.
Sevilla mängijad tähistamas Euroopa liiga võitu. Foto: Cristiano Mazzi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jalgpalli Euroopa liiga finaalis alistas Sevilla pärast 1:1 lõppenud mängu penaltitega 4:1 AS Roma ning krooniti tänavuse hooaja võitjaks.

Kohtumist alustas paremini Roma ning neil õnnestus tänu Paulo Dybala 35. minuti väravale minna kohtumist ka juhtima. Kuigi neil oli enne avapoolaja lõppu veelgi võimalusi, siis väravavõrku rohkem ei sahistatud.

Teisel poolajal haaras initsiatiivi Sevilla ning 55. minutil viigistati tänu Gianluca Mancini omaväravale kohtumine. Kuigi pärast seda tabamust olid paremad võimalused võiduvärav lüüa Romal, siis mitu head võimalust jäeti realiseerimata.

Nõnda ootasidki tiime penaltid. Seal sai eduseisu kiirelt Sevilla. Kui nende esimesest kolmest lööjast õnnestus kõigil 11 m karistuslöök sisse lüüa, siis Roma poolelt eksisid Mancini ja Roger Ibanez.

Otsustavat penaltit läks lööma Gonzalo Montiel, kes oli viimaseks lööjaks ka Argentina eest MM-finaalis ning tabas selle.

Sevilla jaoks oli tegu juba seitsmenda Euroopa liiga tiitliga. Kusjuures neil on õnnestunud kõik korrad, kui on finaali jõutud. Ühtlasi lõpetati ka Roma peatreeneri Jose Mourinho uhke seeria, millega ta oli võitnud kõik viis eurosarjade finaali, milles on erinevaid meeskondi juhendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles