Tänak on Sardiinia eel enesekindel: peame kõik kaardid mängu panema

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Luca Barsali / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Autoralli MM-sarja hooaja kuues etapp sõidetakse sel nädalavahetusel Sardiinias ning M-Spordi esisõitja Ott Tänaku sõnul on Portugaliga võrreldes tehtud samm edasi.

Tänak hoiab praegu 81 punktiga MM-sarja üldarvestuses teist kohta, jäädes Toyota piloodist Kalle Rovanperäst maha 17 silmaga.

Portugalis rääkis Tänak korduvalt, et ei ole oma autoga rahul, kuid Sardiinia suhtes on ta natuke enesekindlam.

«Test oli väga vajalik. Portugalis, eriti teistel läbimistel, olin ma raskustes ega olnud oma parimas. Tähtis oli olla siin ja kui aus olla, siis tuli Reiger (M-Spordi vedrustuse tarnija – toim) välja heade lahendustega, nii et me tegime samme edasi ja asi tundus parem,» avaldas Tänak intervjuus Dirtfishile.

«Kui hea see lõpuks on – test on tingimuste proovimiseks limiteeritud, aga me arenesime ja see on hea samm edasi,» lisas ta.

M-Sport oli ainus tiim, kes testis spetsiaalsest Sardiinia ralliks. Toyota testis korraga nii Portugali kui ka Sardiinia jaoks ning Hyundail otseselt Sardiiniaks eraldi testi ei olnudki. Kas see võiks anda eelise?

«Tiimidel on testipäevade kasutamisel erinevad strateegiad. Meile oli päris tähtis enne siia tulekut areneda ja praegu on MM-sarja üldarvestus veel tihe, nii et peame kõik kaardid mängu panema. Pidime seda tegema,» rõhutas 2019. aasta maailmameister.

Kuigi Sardiinia on üks hooaja karmimaid rallisid, on tänavune etapp Tänaku sõnul eriti raske.

«Paistab, et oleme juba Safaril. Katsed on karmid, palju välja paistvaid kive, palju vertikaalsust. Katsed olid rajaga tutvumisel tavalisest karmimad. Sel aastal on katsete iseloom tehnilisem, kitsam, rohkem puude vahel ja mõnes kohas on puud tee peal. See on keeruline ralli,» rääkis Tänak.

Võtmekatse on Tänaku sõnul peaaegu 50 km Monte Lerno, mida sõidetakse kahel korral. «Seal on kõike. Mõnes mõttes ei ole seal head rütmi leida, aga kui seda teed, siis võid suure vahe sisse teha. Sellele tuleb keskenduda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles