EOK ulatas Ukrainale taas abikäe

Postimees Sport
Copy
Kiievi spordikooli lapsed
Kiievi spordikooli lapsed Foto: Eesti Olümpiakomitee

Eesti Olümpiakomitee (EOK) aitab koostöös ettevõtete Sportland ja Nike ametliku esindajaga Baltimaades AS Jalajälg Ukraina spordikoole. Lastekaitsepäevaks jõudsid sporditarbed Ukrainasse kolmikhüppe olümpiapronksi Olga Saladukha nimelisele fondile, mis aitab Ukraina spordikoole vajaliku varustuse ja rõivastusega.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on Ukrainat toetada oluline. «Kõik, mida me saame teha Ukraina rahva tahte toetuseks nende vabaduse kaitsmisel, on meile tähtis. Ukraina võitleb praegu ka Eesti vabaduse eest,» ütles Sõõrumaa pressiteate vahendusel.

Endine tippkergejõustiklane ja praegune Ukraina parlamendi liige Olga Saladukha aitab omanimelise fondi kaudu noori Ukraina sportlasi. Venemaa sissetungi laastavast mõjust hoolimata on Saladukha eestvedamisel peetud palju kergejõustikuvõistlusi, seda küll rindejoonest kaugel asuvates paikades. Saladukha uusim algatus on stipendiumiprogramm, mis toetab rahaliselt 32 lootustandvat noorsportlast.

Saladukha sõnul on EOK abi ülimalt vajalik. «Vähemalt 95 spordirajatist Ukrainas on hävinud ja üle 350 saanud kannatada. Tuhanded sportlased on sunnitud oma linnast, klubist, koolist ja treeninguasutusest lahkuma ning sageli vajavad nad uues kohas elamiseks ja treenimiseks põhivahendeid. See kehtib eriti laste ja noorte kohta,» ütles Saladukha.

Loe ka: Noorte olümpiafestivalile sõitev Eesti koondis aitab ukrainlasi

Varustuse viis Ukrainasse Tokyo olümpiamängudel pronksmedali võitnud Ukraina karateka Stanislav Horuna. «Iga toetus teeb mind väga õnnelikuks. See ei aita küll meil sõda võita, aga aitab meie inimesi,» ütles Horuna.

Varustus viidi Kiievi spordikoolidesse ja Lvivis asuvasse Ivan Bobersky Riiklikusse Kehakultuuri- ja Spordiülikooli, kus elab ja treenib palju sportlasi üle Ukraina.

«Mis puudutab abi Eestilt ja teie inimestelt üldiselt, siis on kõik Ukrainas meeldivalt šokeeritud. Nad ütlevad, et Eesti on väike riik, mille inimestel on suur süda! Ukraina inimesed teavad nüüd väga hästi, kes on meie sõbrad ja liitlased. Nii praegu kui ka pärast võitu mäletame, et saavutasime iseseisvuse Eesti abiga. See on hindamatu!» tänas Saladukha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles