Sordo teatas, millistel WRC-etappidel ta tänavu ei osale

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiimi ridades autoralli MM-sarjas kihutav Dani Sordo teatas Soome meediale, et tema ei sõida tänavu Eestis, Soomes ja Tšiilis.

Ülikogenud hispaanlane oli pärast mullust lähedal karjääri lõpetamisele, kuid Hyundai palus tema abi ja Sordo oli nõus jagama tiimi kolmandat autot Craig Breeniga. Iirlase hukkumine Horvaatia ralli testil tähendas, et katalaan sõidab tänavu rohkem etappe kui algselt planeeritud.

Ent sisulist täishooaega – Rootsis oli stardis Breen – ei soovi Sordo teha, mistõttu otsib Hyundai lisajõudu. Kõik märgid näitavad, et selleks saab soomlane Teemu Suninen, kes on Hyundai Rally1-autot ka testinud. Ametlikult pole Lõuna-Korea autotootja tiim aga veel midagi otsustanud.

Sordo leiab, et Suninen oleks õige valik. «Ta väärib seda kohta,» sõnas 40-aastane roolikeeraja Ilta-Sanomatile. «Ta on kindlasti edukas ja suudab teha head tulemust. Ning mitte ainult mainitud kolmel rallil, vaid igal MM-etapil. Olen selles kindel.»

183 MM-rallil osalenud Sordo lisas, et Suninen on hea sõitja, kes on ka praegu Hyundai mees. Nimelt on soomlane viimased paar hooaega kihutanud nende Rally2-masinaga ja näidanud head kiirust.

Tippklassis sõitmine pole Sunineni jaoks midagi uut, sest vahemikus 2017-21 sai ta võimaluse M-Spordiga. Tal on kolm poodiumikohta ja parim tulemus pärineb 2019. aasta Sardiinia rallilt, mil meie põhjanaaber oli teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles