Tehnilise rikke tõttu katkestanud Tänak: ma pole kindel, kas see oli ebaõnn, aga kindlasti ebavajalik

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Ott Tänaku ja Martin Järveoja Sardiinia ralli sai enneaegse lõpu üheksandal katsel, kui nende Ford Puma pärast veetakistuse läbimist seisma jäi. 

Tänak edestas enda ees startinud Dani Sordot tolleks hetkeks ca 15 sekundiga, kuid 100 meetrit enne katse finišit paiknenud veetakistus nullis selle hoobilt. Nimelt hakkasid pärast sealt läbi sõitmist tööle kõik eestlase auto alarmid ja masin jäi lihtsalt seisma.

Hübriidi jõul õnnestus Tänakul ikkagi liikuma saada ja üle finišijoone veereda, kuid kogu jama peale läks kaduma umbes 30 sekundit. Ülesõidul hakkasid mehed jalamaid asja uurima, kuid mõistes, et tegemist oli elektriprobleemiga, olid nad sunnitud kuuendalt kohalt katkestama. 

«Raske öelda, mis täpselt kahjustada sai,» sõnas Tänak mõned tunnid hiljem meediaalas. «Meil ei õnnestunud masinat uuesti tööle saada, mis oli üllatav. Ilmselgelt sattus vesi mootorisse ja pärast seda tundus, et mingil moel said ka elektriosad kahjustada. Vool läks ja oligi kõik.» 

«Vesi ei tulnud tegelikult üle kapoti, kuid juu leidus mõni teine viis, kuidas vesi autosse sisse pääses ja kahjustas kohti, kuhu ta poleks pidanud sattuma. Ma pole kindel, kas see oli ebaõnn, aga kindlasti ebavajalik,» jätkas Tänak, kes siiski üritas teepervel asja parandada.

«Muidugi me proovisime [asja parandada]. Me tahtnuks kohe aru saada, milles häda, aga kui asi on elektris ja voolu pole, siis on raske probleemile jälile jõuda, sest sa ei saa asju testida. Avasime küll kõik klapid ja kohad, mis võinuks vähegi vett kinni hoida, kuid põhjust me ei leidnud. Ka nüüd, hooldusalas, tuleb kuttidel esmalt väga palju asju kontrollida, et aru saada, milles asi,» lausus Tänak.

Tiimipealik Richard Millener avaldas siiski lootust, et mehaanikutel õnnestub probleemi tuumani jõuda ning saarlane homseks rajale tagasi saata. «Punktikatse ootab ikkagi ees. Olgugi, et tegemist on halva nädalavahetusega, siis see pole veel meie MM-tiitli rünnaku lõpp,» lausus Millener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles