Ogier katkestas, sest jalg libises piduripedaalilt

Christopher Krutto
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Nikos Katikis/Dppi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Sardiinia MM-rallil esikohalt katkestanud Toyota sõitja Sebastien Ogier seletas, et avarii põhjustas pidurilt libisenud jalg.

Ogier' laupäev ei möödunud ilma probleemideta. Mitmel puhul tekitasid talle peavalu veetakistused, mille tõttu tema edu lähimate jälitaja Esapekka Lappi (Hyundai) ees oli kahanenud 4,3 sekundini.

14. katsele sai Ogier küll ilusti startida, kuid 1,4 km pärast starti sõitis prantslane vasakkurvis teelt välja. Olud olid vihmased ja Toyota sõitja kiirus ei olnud suur, kuid tema õnnetuseks oli kurvi ääres mäenõlvak, millest auto osaliselt alla veeres.

«Kahjuks mõistmise minut enne ajakontrolli, et meil on aeglane rehvipurunemine tagumisel rattal. Aga meil õnenstus see vähem kui minutiga vahetada, jõudsime ajakontrolli kaks sekundit enne hilinemist, aga see toimus kõik mudas,» rääkis Ogier Dirtfishile.

Just muda oli see, mis viis lõpuks Ogier’ katkestamiseni. «Siis ma hüppasin autosse, alustasin katset ja nii lollil, et ma ise ka ei tea… pidurdasin ja jalg libises pedaalilt,» jätkas kaheksakordne maailmameister.

«Mu jalg oli muda täis, libisesin pedaalilt ja selle ajaga, kui uuesti pedaali alla vajutasin, oli juba hilja, ratas läks blokki, mootor suri välja ja… midagi. Ma peatusin meeter liiga hilja. Muidu oleksime tagasi saanud, aga jah, polnud minu päev,» oli prantslane silmnähtavalt pettunud.

Ogier auto oli teest mõne meetri kaugusel, kuid tal ei õnnestunud seda enam kallakult ära saada. «Proovisime kõike ja paar pealtvaatajat aitasid mind, aitäh selle eest. Aga kahjuks meil ei õnnestunud [liikuma saada],» lõpetas Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles